Planera och förbered i förväg!

Använd en tidsplanerare !
En tidsplanerare, uppdelat per dag, timme och minut, och organiserad i förväg, kan vara ett av de mest kraftfulla, personliga produktivitetsverktyg av alla. Det kan vara din telefon, ipad, laptop eller en vanlig papperskalender. Den gör att du kan se var du kan konsolidera och skapa block av tid för koncentrerat arbete.

Eliminera alla distraktioner
Under denna arbetstid, stänger du av telefonen, undanröjer alla distraktioner och arbetar non-stop. En av de bästa arbetsvanor av allt är att du ska gå upp tidigt och arbeta hemma på morgonen i några timmar. Du kan få tre gånger så mycket utfört arbete hemma utan avbrott som du någonsin kunde i ett stressigt kontor där du är omgiven av människor och bombarderas av telefonsamtal.

Skapa ett kontor i luften
När du flyger i affärer kan du skapa ditt kontor i luften genom att planera ditt arbete noggrant före avresan. När planet lyfter, kan du arbeta non-stop under hela flygningen. Du kommer bli förvånad över hur mycket arbete du kan gå igenom när du arbetar stadigt i ett flygplan, utan avbrott. Detta gäller givetvis även tåg.

Gör ”Varje minut räknas”
En av nycklarna för höga nivåer av prestanda och produktivitet är att du ska göra ”varje minut räknas”. Använd resor och övergången tid, det som ofta kallas “gåvotid” för att slutföra små bitar av större uppgifter.
Kom ihåg, pyramiderna byggdes sten för sten. Ett bra liv och en fantastisk karriär är byggd på action , eller en del av ett agerande, vid en speciell tidpunkt. Ditt jobb i tidsplaneraren är att medvetet och kreativt organisera de koncentrerade tidsperioder du behöver för att få dina nyckeluppgifter gjorda på allra bästa sätt bra, och få dem på schemat.

Lite övningar
Här är två åtgärder du kan vidta omedelbart för att omsätta dessa idéer till handling.

Börja med att tänka på olika sätt som du kan spara, schemalägga och konsolidera stora delar av din tid. Använd denna tid att arbeta med viktiga uppgifter som medför mest betydande och långsiktiga konsekvenser.

För det andra gör ”varje minut räknas”. Arbeta stadigt och kontinuerligt utan att avledning eller distraktion genom att planera och förbereda arbetet i förväg. Mest av allt, hålla fokus på de viktigaste resultaten som du ansvarar för.

Är du intresserad av att bli mer effektiv? Kontakta oss här och boka en workshop med Effekteam.