En säljande julsaga

Det var en gång en säljare, som fick i uppdrag av sitt företag att i vanlig ordning skicka julklappar till sina kunder. I år var det en snygg termos i rostfritt stål med matchande mugg. Säljaren, som var en ovanlig säljare, började grubbla.

- Om jag ska vinna kunden och halva marknaden, så måste jag hitta på något ovanligt, så att de väljer mig och ingen annan till sin partner, tänkte han. Det är ju så många andra säljare, som också friar genom att skicka presenter.

Sagt och gjort – säljaren fyllde de fina termosarna med varm choklad. Han vispade grädde, bakade bullar och skickade en fin inbjudan till sina kunder. När den stora dagen kom tog han på sig sin allra finaste tomtekostym och begav sig ut till mötesplatsen i en skogsglänta. Det var isande kallt ute och snön gnistrade i ljuset av facklorna.

Sällan har varm choklad och nybakta bullar smakat så gott som på den kundträffen! Kunderna blev överraskade, imponerade och glömmer aldrig hur de fick sina fina termosar! De tackade säljaren och skrev snart avtal om att leva lyckliga ihop i åtminstone ett år till… för i den här sagan måste säljaren göra sig förtjänt av kundens gunst om och om igen - då kan de leva lyckliga i alla sina dagar!

Speak Your Mind

*