Klagomålshanteringen avgör!

Oh, vad bemötandet är viktigt!

I november och december utbildade jag butikspersonal i klagomålshantering. Helt oväntat fick jag en ny verklig händelse att berätta om och ha som varnande exempel. Slutet hann deltagarna aldrig få – så här kommer det!

Bakgrunden var denna: Jag hade köpt en blus, som gick sönder vid första användningen. Tillbaka i butiken blev jag hänvisad till butikschefen, som suckade och pustade och på alla sätt visade att det säkert var mitt fel. Nåja, hon lovade att försöka få hem en likadan från systerbutiken och höra av sig till mig kommande tisdag.

I det läget var jag lite irriterad över attityden, men det skulle bara bli värre. Fem dagar efter utsatt tid hade jag fortfarande inte hört något och ringde upp. Butikschefen svarade och meddelade att någon sådant ärende kände hon minsann inte till.

- Fast den hänger här, men jag vet inget om det.
- Nehej, men heter inte du xx och är butikschef?
- Jo…
- Då var det dig jag pratade med.
- Det vet jag inget om, jag har så mycket att göra.

Jag lovar, jag bemötade mig om att vara trevlig hela tiden, men det var absolut inte hon. Det hela slutade med att hon fräste åt mig att jag kan komma och hämta pengarna. Så enkelt tappar man en av sina stamkunder!

Speak Your Mind

*